Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна запроваджує додаткові заходи із забезпечення охорони і оборони об’єктів інфраструктури, – Омелян

27 листопада  Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів розширену нараду на якій наголосив, що у зв’язку із введенням воєнного стану у 10 областях, Україна запроваджує додаткові заходи із забезпечення охорони і оборони об’єктів інфраструктури.

У нараді взяли участь очільники «Укрзалізниці», «Укравтодору», Адміністрації морських портів України, Державіаслужби, Украероруху, керівники морських портів, представники структурних підрозділів Міністерства інфраструктури. Про це повідомили у прес-службі відомства.

«Я даю окреме доручення посилити охорону і оборону вокзалів, залізничних станцій, аеропортів, портів та інших об’єктів инфраструктури. Також ми вводимо особливий режим роботи залізничного транспорту. Він передбачає забезпечення пропускної спроможності залізничної мережі та відповідного рухомого складу для потреб оборони в основних напрямках, визначених Генеральним штабом Збройних сил України. Також пріоритетність при призначенні поїздів буде визначатися необхідністю здійснення перевезень в умовах воєнного періоду, за рішеннями військового командування», – заявив Володимир Омелян.

Міністр інфраструктури доручив Державному секретарю Міністерства Андрію Галущаку створити Оперативний штаб для взаємодії з військовим командуванням та військовими адміністраціями щодо забезпечення додержання правового режиму воєнного стану.

Координацію всередині Міністерства інфраструктури та з підприємствами, установами і організаціями, що перебувають у сфері управління Міністерства інфраструктури, покладено на Заступника Міністра інфраструкутри Юрія Лавренюка.

«Ми працюємо в штатному режимі. Ніякої паніки немає. Всі дії вивжені і скоординовані. Готовність до захисту об’єктів інфраструктури та оборони держави найвища. В ситуації, яка склалася, для нас немає нічого нового – кожне друге покоління українців боронить свою землю від північних сусідів. Тож спокійно працюємо, але перебуваючи у найвищій ступені готовності», – наголосив Володимир Омелян, – «Ми плануємо за швейцарським зразком запровадити активну участь співробітників сфери транспорту у територіальній обороні. В кожного напоготові повинен бути «тривожний рюкзак» з триденним запасом всього найнеобхіднішого та чітке розуміння його дій у разі атаки ворога».

З метою злагодження та відпрацювання координації, керівництво Міністерства інфраструктури за участі представників центральних органів державної влади, керівників і працівників підприємств, установ та організацій, що перебувають у сфері управління Міністерства інфраструктури, планує провести найближчим часом польові військові навчання та поширити цю практику серед усіх співробітників.

Перейти до вмісту