Ви тут:
Суспільство Україна 

Україна та Чехія підписали Меморандум про співробітництво у сфері запобігання надзвичайним ситуаціям

Сьогодні між Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Генеральним директоратом Пожежно-рятувальної служби Чеської Республіки підписано Меморандум про співробітництво у сфері запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків. Меморандум підписали Голова ДСНС України Микола Чечоткін та Генеральний директор Пожежно-рятувальної служби Чеської Республіки Драгослав Ріба. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Під час підписання Меморандуму Голова ДСНС Микола Чечоткін зазначив, що поточний рік відзначився високими темпами розвитку українсько-чеського партнерства у сфері запобігання надзвичайним ситуаціям. Зокрема, у квітні в столиці Чеської Республіки були підведені підсумки спільної роботи Управління ДСНС в Закарпатській області та Пардубицьким, Пряшівським і Височинським крайовими пожежно-рятувальними органами Генеральної дирекції. У липні Генеральний директор Пожежно-рятувальної служби взяв участь у передачі гуманітарної допомоги для рятувальників Закарпаття; відбувся також обмін візитами між делегацією Об’єднання добровільних пожежних Чехії, Моравії та Сілезії з делегацією Закарпаття.

“Зрештою, сьогодні ми вийшли на підписання двостороннього документу між нашими агенціями, – зазначив Микола Чечоткін.

“Так буває, – наголосив Голова ДСНС, – тільки у середовищі справжніх друзів, що мешкають пліч-о-пліч у спільній Європейські оселі”.

Зі свого боку, генеральний директор Пожежно-рятувальної служби Чеської республіки Драгослав Ріба подякував керівництву ДСНС за запрошення та підкреслив, що подальший активний розвиток співробітництва рятувальників Чехії та України має втілитися в документах міжнародного рівня.

На церемонії підписання Меморандуму про співробітництво чеську делегацію представляли також заступник Генерального директора Пожежно-рятувальної служби з фінансових питань Славомір Белл, начальниця канцелярії Гетьмана Краю Височина Катерина Свободова. Українську сторону представляли перший заступник Голови ДСНС Олег Мельчуцький, заступники Голови Руслан Білошицький та Микола Ільченко.

Перейти до вмісту