Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Указ “Про введення воєнного стану в Україні” не обмежує права і свободи громадян, – Порошенко

Президент Петро Порошенко наголошує, що Указ «Про введення воєнного стану в Україні» не містить жодних пунктів, які б обмежували права чи свободи громадян нашої країни.

«Наголошу, що в Указі я не передбачаю жодних заходів, пов’язаних із обмеженням прав і свобод громадян, впровадженням цензури тощо», – сказав Глава держави.

«Сподіваюся, що і політики, і мас-медіа діятимуть відповідально і адекватно у ситуації, що склалася і не атакуватимуть Україну тезами, які позичені у російських пропагандистів», – також додав він.

Глава держави також підкреслив, що «із всіх опцій, які надає закон «Про правовий режим воєнного стану» до Указу «Про введення воєнного стану» увійшли лише ті, які стосуються головним чином різних військових заходів». «Ми маємо посилити охорону прямо зараз. Заходи, які у разі вторгнення дозволять нам якнайшвидше відреагувати, якнайшвидше мобілізувати всі ресурси», – роз’яснив Петро Порошенко.

«Тим більше, що хлопці і дівчата з першої хвилі резерву, які вже мають бойовий досвід, готові вже хоч зараз пакувати рюкзаки і ресурси будуть мобілізовані – і людські, і збройні, і фінансові», – додав він.

Президент також запевнив, що поки що не планується оголошення повної чи часткової мобілізації до лав Збройних Сил. «Не планую поки що вдаватися до повної чи часткової мобілізації – ця можливість залишається відкритою лише якщо Росія таки вдасться до подальшої ескалації», – резюмував Глава держави.

Перейти до вмісту