Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У Полтаві збільшилась кількість випадків необґрунтованого звернення батьків із хворими до Дитячої лікарні, – Центр ПМСД №3

У зв’язку із збільшенням випадків необґрунтованого звернення батьків із хворими дітьми на приймальне відділення Дитячої міської клінічної лікарні у вихідні дні Центр ПМСД №3 Полтави провів аналіз випадків звернень.

Виявилось, що майже 80% є необґрунтованими і могли бути попередженні при вашому відповідальному ставленні та плануванні ситуації, шляхом консультації з педіатром по телефону, попередньою консультацією, оглядом у робочий день вашого педіатра, маючи рекомендації лікаря щодо ваших дій на випадок змін у стані дитини.

Також ви маєте отримати інформацію у вашого педіатра (сімейного лікаря) в яких випадках та при яких станах варто негайно звертатися за медичною допомогою, а в яких записатися на прийом чи отримати консультацію телефоном, – зазначають у ПМСД.

Приймальне відділення Дитячої міської клінічної лікарні слугує для госпіталізації хворих дітей за направленням лікаря або екстреної медичної допомоги, при самозверненні у випадку дійсно важкого стану, а не для:
– «у нас температура 37»
– «а подивіться нам горло»
– «ми хворіємо 5-й день, послухайте нас…..ні ми не були у педіатра» … і тд. : Для таких випадків є ваш педіатр (сімейний лікар).

Будьте відповідальними за своє здоров’я та здоров’я своїх дітей і поважайте роботу медичних працівників! Бо в іншому випадку, чому б медикам не замислитися про введення додаткової оплати за необґрунтовані випадки звернень, – наголошують у Центрі ПМСД.

Та нагадують, що для консультацій із педіатром та сімейним лікарем у вас має бути підписана із ним ДЕКЛАРАЦІЯ до кінця 2018 року.

Перейти до вмісту