Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві вирішували питання створення у медзакладах терміналів для благодійності та заборону продажу алкоголю вночі

23 листопада відбулося засідання постійної комісії з питань економічної політики, комунальної власності, бюджету, фінансів, яке провів її голова Володимир Корчака. Під час засідання розглянули питання, що стосуються життєдіяльності міста.

Так, депутати розглянули проект рішення, що стосується благодійних пожертв у закладах охорони здоров’я міста та посилення заходів з контролю за їх надходженням і використанням, повідомляє Полтавська міська рада.

Депутат міськради Едуард Волков розповів, що зазначений проект передбачає регулювання та встановлення меж діяльності благодійних фондів на території медзакладів. Зокрема, встановлює заборону збору благодійних пожертв від пацієнтів у вигляді плати за медичні послуги, медикаменти; передбачає звітність про надходження коштів до благодійних фондів. Окрім того, зазначеним проектом рішення передбачено створення можливості робити благодійні пожертви через електронні термінали самообслуговування. Основна мета цього нововведення – відсутність готівкових коштів під час благодійних внесків з метою уникнення різних маніпуляцій.

Серед важливих питань порядку денного – про встановлення обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових в м.Полтаві.

Відповідно до проекту рішення, у зимовий час (з 1 листопада по 1 квітня) заборона діятиме з 21:00 до 08:00 години та у літній період (з 1 квітня по 1 листопада) з 22:00 до 08:00. Зазначене обмеження не стосуватиметься закладів грмоадського харчування.

Депутат міськради Андрій Матковський зазначив, що таке рішення спрямоване на забезпечення громадського порядку у місті, спокою та безпеки громадян:

“Ми першочергово переймаємося про тих полтавців, яким щовечора доводиться слухати лайки, бути свідками бійок, інших неприємних ситуацій. Окрім того, не має бути продажу алкогольних напоїв на зупинках грмоадського транспорту, біля шкіл та садочків”.

Розглянули під час засідання і питання щодо умов оплати праці Тетяни Юрченко, кандидатура якої запропонована на посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів (економічні питання).

Відповідно до проекту рішення, розмір щомісячної премії в 2018 році визначається у розмірі не більше 50 відсотків від середньомісячної заробітної плати за місяць. Передбачені проектом й одноразові преміювання заступника міського голови, відповідно до особистого вкладу в результати роботи, за виконання особливо важливих завдань, до державних та професійних свят, ювілеїв, в розмірах не більше середньомісячної заробітної плати.

Нагадаємо, кандидатуру Тетяни Юрченко як заступника міського голови з питань діяльнсоті виконавчих орагнів розглянули депутати усіх постійних комісій.

Під час засідання комісії також розглянули питання щодо фінансування заходів населення і територій Шевченківського району від підтоплення, виділення додаткових коштів на сплату членських внесків до Асоціації “Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування”, тощо.

 

Перейти до вмісту