Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві відкрилася виставка, присвячена Голодомору (ФОТО)

У дні пам’яті жертв голоду 1932-1933 років Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського проводить виставку, присвячену подіям та винуватцям смертей мільйонів українців.

Традиційно щороку в останню суботу листопада відзначається День пам’яті жертв голодоморів. О 16:00 оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні відбувається акція «Запали свічку», в рамках якої всі охочі несуть свічки до пам’ятників жертвам Голодомору.

Читайте також: “Ми пам’ятаємо! Ми сильні!” 85-ті роковини Голодомору 1932-1933 рр

До цієї дати у Краєзнавчому музеї Полтави нещодавно відкрилася виставка історичних світлин “Україна 1932-1933. Геноцид голодом”.

За словами організаторів заходу, за допомогою виставки історики хочуть розповісти полтавцям унікальну історію Голодомору, бо її мають знати не тільки в Україні, а й за її межами.

85 років виповнюється з часу страшної події, внаслідок якої генофонд нашої нації був знищений якщо не на чверть, то на третину. Полтавщина належала якраз до тих країв, де ті страшні події насправді відбувалися. З одного боку людей заганяли у колгоспи, а з іншого голод, “чорні дошки” та створення цілих зон, які були оцеплені відповідними посіпаками більшовицького режиму”, – розповів директор Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Олександр Супруненко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За словами керівника музею, полтавці зможуть на власні очі побачити виставку до середини грудня, після цього експонати відправлять до міст Полтавщини.

Читайте також: У Полтаві готуватимуть страви, які вживали під час Голодомору 1932-33 років

 

Перейти до вмісту