Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відбувся бізнес-форум інтегрованого розвитку міста

Головною передумовою та запорукою успішного розвитку міст в сучасному світі є міцний союз місцевої влади, бізнесу та відповідальної громади, об’єднаних спільною метою: жити в якісному середовищі – комфортному, безпечному, привабливому, мобільному, чистому та зеленому. Всі ці керівні принципи розвитку міста визначені в Концепції «Полтава 2030».

Про це повідомляє прес-служба Полтавської міської ради.

Комунальна організація «Інститут розвитку міста» в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», який виконує німецька урядова компанія «GIZ», 8 листопада у Полтавському художньому музеї (галереї мистецтв) імені Миколи Ярошенка провели бізнес-форум інтегрованого розвитку міста. Кількасот представників підприємницького сектору Полтави мали змогу довідатися про можливості, які створить для бізнесу та місцевої громади Концепція інтегрованого розвитку міста «Полтава 2030».

Налагодження платформи для постійного діалогу між бізнесом, громадськістю та владою з метою стратегічного розвитку Полтави та успішної реалізації Концепції – головна мета форуму, зауважив директор Комунальної організації «Інститут розвитку міста» Юрій Левченко.

“Сьогодні усі присутні матимуть можливість більш детально дізнатись про направлення та положення Концепції. Розмовлятимемо про можливості й умови втілення усіх складових Концепції. Під час подіумних дискусій буде охоплено теми, які актуальні для нашого міста, будуть доцільними для бізнесового сектору: диверсифікація економіки міста та посилення Полтави як регіонального центру, розвиток культури та туризму, поліпшення довкілля та розвиток зелених зон, розвиток житлової інфраструктури, поліпшення мобільності тощо”.

Участь у форумі взяли і керівництво міста та представники депутатського корпусу Полтавської міської ради. Під час свого слова заступник міського голови Віталій Нікіпелов зауважив, що досягнути мети можна лише структуризувавши усі кроки на шляху до неї:

“Успіх – це результат пладної роботи. В цьому процесі той, хто має стратегію, той має перевагу перед усіма, хто її не має. Завдяки підтримці німецької урядової компанії ми долучилися до новітніх технологій муніципального управління. Чимало небайдужих полтавців долучились до розробки цієї Концепції і способів її реалізації. Велика роль в процесі втілення належить саме підприємницькому сектору, тож, сподіваюсь на співпрацю та взаєморозуміння”.

Особлива увага при презентації Концепції буде зосереджена на конкурентних перевагах міста та можливостях, створених завдяки застосуванню інструменту стратегічного інтегрованого планування та безпосередньо Концепції «Полтава 2030» для місцевого бізнесу та зацікавлених інвесторів на майбутні роки.

Учасники форуму обговорили низку актуальних питань: яким чином забезпечити успішне впровадження ідей Концепції, як підприємці можуть визначати розвиток міста та підвищувати його привабливість для залучення інвестицій; які умови потрібні для сталого розвитку місцевої економіки, подолання кризових наслідків та підвищення конкурентоздатності виробників, надавачів послуг; які умови необхідні креативному бізнесу для того, щоб використовувати та якісно просувати творчий та мистецький потенціал; що місто має зробити для забезпечення населення якісною житловою інфраструктурою та створення комфортного житлового середовища, яким має бути громадський транспорт, аби пересування містом стало зручним та комфортним для полтавців і економічно вигідним для міського бюджету.

Перейти до вмісту