Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві розпочали перевірку стану цивільного захисту міста

Сьогодні, 27 вересня, відбулось засідання керівного складу цивільного захисту міста, яке провів заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Іван Сватенко.

Територіальною комісією Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області відсьогодні розпочалось проведення контрольної перевірки виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту у місті Полтава.

Про це повідомили у Полтавській міській раді.

– Ця перевірка буде одним із індикаторів підготовленості міських органів управління та спеціалізованих служб цивільного захисту до захисту населення від наслідків надзвичайних ситуацій та виконання завдань за призначенням. Членів міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, комісії з питань евакуації, керівників спеціалізованих служб цивільного захисту прошу всебічно сприяти її проведенню, – звернувся до присутніх на засіданні Іван Сватенко. – Наголошую, що у виконавчому комітеті Полтавської міської ради першочерговим є питання запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та захист населення і територій від дії їх наслідків.

Під час засідання також наголосили, що дана перевірка не пов’язана з Указом Президента України Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року «Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні.

Перевірка проводиться з метою оцінювання діяльності об’єктів перевірки щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту, надання організаційно-методичної допомоги органам управління Полтави, силам реагування на надзвичайні ситуації у виконанні покладених на них завдань у сфері цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенно та природного характеру. Проводиться перевірка відповідно до Кодексу цивільного захисту України, Інструкції з організації перевірок діяльності міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту, Плану основних заходів цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Полтавської області на 2018 рік, Плану роботи Головного управління ДСНС України у Полтавській області на 2018 рік.

Начальник відділу техногенної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям головного управління ДСНС України в Полтавській області Андрій Ярощук зазначив перелік об’єктів перевірки: органи управління Полтавської міської ланки територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ, органи місцевого самоврядування, спеціалізовані служби цивільного захисту, мережа консультаційних пунктів, власники (балансоутримувачі) захисних споруд цивільного захисту.

Підведення підсумків призначено на 3 грудня поточного року.

Перейти до вмісту