Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

У Чорнухах незадоволенні зняттям дитячої футбольної команди з обласної першості (ВІДЕО)

Молодих гравців не допустили до вирішального етапу змагань.

За словами представників Чорнухинської селищної ради, причини цього рішення незрозумілі.

Чорнухинська громада зібралась на свято футболу, яке мало відбутися у нас на центральному селищному стадіоні. Ми мали вболівати за нашу улюблену команду — СК Чорнухи, яка незважаючи нінащо пробилася до фінальної частини. Але відбуваються незрозумілі речі”, – зазначив у своєму виступі Голова Чорнухинської селищної ради Олександр Василенко.

Представники команди готують звернення до очільники Федерації футболу Полтавщини Валерія Головка з вимогою розібратися у ситуації.

“Хлопці йшли до цього з 2012 року, коли була організована футбольна секція при спортивній школі. За останні декілька десятиліть Чорнухинщина практично не брала участі у обласній першості з футболу. Але у нелегкій ситуації нам спільними зусиллями вдалося утримувати дві футбольні команди, які гідно представляли нашу громаду”, – зазначив депутат обласної ради Василь Статовський.

За словами депутата, команда з Чорнух ввійшла до 8 найкращих команд області.

“Наша команда мала грати з командою “Легіон”. Поїхали до Полтави і на стадіоні “Динамо” зіграли 1:1. Сьогодні ми зібралися на футбольне свято, щоб побачити матч-відповідь, але вчора телефонним дзвінком футбольних функціонерів команду зняли з розіграшу”, – продовжив депутат.

За інформацією начальника відділу змагань ФФП Андрія Гончаренка, у статті 6 змагань вказано:

1. Склад учасників змагань затверджує Виконком громадської спілки «Федерація футболу Полтавщини» за поданням комітету з проведення змагань.
2. У змаганнях (чемпіонаті, першості, Кубку, «Лізі чемпіонів», Суперкубку Полтавської області) можуть брати участь клуби, команди (гравці, тренери, офіційні особи) – члени громадської спілки «Федерація футболу Полтавщини», що визнають і виконують її Статут, уклали Договір про співпрацю та сплатили щорічні індивідуальні членські внески. Розміри фінансових сплат щорічно визначаються Виконкомом громадської спілки «Федерація футболу Полтавщини».
3. Зміна назви клубу (команди) відбувається за офіційним поданням клубу (команди) і затверджується рішенням адміністрації громадської спілки «Федерація футболу Полтавщини».
4. Клуб зобов’язаний мати на правах власності або орендувати:
а) стадіон, що відповідає вимогам регламентуючих документів громадської спілки «Федерація футболу Полтавщини»;
б) юнацьку команду, яка виступає в чемпіонаті області одночасно з дорослою командою.
5. Вік гравців юнацьких складів – 2001-2003 р. р. н.
6. Усі учасники змагань несуть особисту відповідальність за своє життя, здоров’я безпеку і в обов’язковому порядку мають бути застраховані.

Перейти до вмісту