Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

У 2019 році на Полтавщині планують закупити 5 мобільних інклюзивно-ресурсних центри

Наступного року на Полтавщині є намір закупити 5 мобільних інклюзивно-ресурних центри, якими користуватимуться діти з особливими освітніми потребами. Закупівля відбуватиметься на умовах співфінансування.

Про це на розширеному засіданні навчально-консультативної робочої групи «Координаційна рада з підтримки та розвитку об’єднаних громад Полтавської області» з напрямку «Удосконалення мережі освітніх закладів» повідомив заступник голови Полтавської області Олег Пругло.

«Плануємо у програму «Опікуємось освітою» на наступний рік включити закупівлю 5 пересувних інклюзивно-ресурсних центри у форматі 50/50. Подумайте, кому це вкрай необхідно. Можна вже над цим працювати. Коли буде прийнята програма, щоб ви були готовими. Тоді вже буде рішення сесії про співфінансування», – звернувся Олег Пругло до голів ОТГ.

Мобільний ІРЦ це мікроавтобус зі спеціальним обладнанням.

Читайте також: Полтавщина посідає третє місце в Україні з організації інклюзивної освіти, – Олена Харченко.

«Ми попередньо підрахували, якщо придбати мікроавтобус і дообладнати його підйомником й оснастити всім необхідним тим, що необхідно для ресурсного центру. Вартість мікроавтобусу 1 млн грн, підйомника — півмільйона гривень, 158 тис. грн коштує обладнання. Але він має великі переваги, тому що у батьків не завжди є кошти, щоб приїхати, навіть, невелику відстань подолати. А головна функція ресурсних центрів — максимальна наближеність до дитини», – повідомила директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко.

Перейти до вмісту