Три осінніх продукти, які допоможуть зміцнити імунітет, – розповіла дієтолог
Дієтолог Світлана Фус розповіла, на які овочі і фрукти варто налягати восени.
Для нормальної діяльності імунної системи організму необхідні вітаміни і мікроелементи. Тому важливо включить в свій осінній раціон овочі та фрукти, багаті вітамінами-антиоксидантами А, С і Е, а також мікроелемент цинк. Вітаміни можна отримати зі свіжих фруктів, а цинк – з гарбузового насіння.
Дієтолог Світлана Фус назвала свій список продуктів, корисних для зміцнення імунітету:
Сливи – це не просто джерело вітамінів і корисних речовин, це ще й дуже смачний десерт. У сливах містяться вітаміни – С, В, бета-каротин, харчові волокна і органічні кислоти.
Яблука – джерело, заліза, йоду, калію, кальцію, вітамінів РР і С. Схожими властивостями володіють і груші.
Гарбуз – один з найбагатших джерел бета-каротину. Цей жовто-рослинний пігмент в нашому організмі перетворюється на вітамін А, який необхідний для нормального росту кісток і зміцнення імунної системи. Їжте гарбуз регулярно і ви помітите поліпшення пам’яті і зору. А ще гарбуз благотворно впливає на нервову систему і якість сну.