Ви тут:
децентралізація Суспільство Україна 

Співробітництво України та Словаччини – це нові можливості для розвитку прикордонних територій, – В’ячеслав Негода

Сьогодні в Ужгороді завершилось чотирнадцяте засідання Українсько-Словацької міжурядової Комісії з питань транскордонного співробітництва.

Протокол засідання підписали В’ячеслав Негода, перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, та Рудольф Урбановіч, Державний секретар Міністерства внутрішніх справ Словацької Республіки, повідомляють у прес-центрі ініціативи “Децентралізація”.

«Цим документом ми засвідчили подальшу співпрацю наших країн у розбудові та облаштуванні пунктів пропуску через українсько-словацький кордон, у створенні та розвитку прикордонної інфраструктури, збереженні навколишнього середовища, розвитку туризму та запобігання надзвичайних ситуацій. Ці домовленості створюють нові можливості для розвитку прикордонних територій і громад», – прокоментував В’ячеслав Негода.

Він повідомив, що одне з головних досягнень Комісії – активізація спільної роботи з розвитку міжнародного аеропорту «Ужгород».

«Ми домовилися, що підготуємо проект міжнародної угоди, де визначимо питання, які потрібно врегулювати, щоб аеропорт став ще одним сучасним повітряним коридором, який з’єднуватиме Україну та Європейський Союз», – сказав Перший заступник Міністра.

За його словами, підтримали учасники Комісії й ініціативу зі створення пункту пропуску «Забрідь-Уліч» на українсько-словацькому кордоні.

В’ячеслав Негода також повідомив, що учасники Комісії домовились і надалі співпрацювати у питаннях захисту навколишнього середовища.

«Словаччина залучена до реалізації багатьох європейських проектів зі збереження навколишнього середовища. І для нас дуже важливо, що словацькі колеги готові ділитися з нами досвідом і надавати підтримку в цьому питанні», – зазначив Перший заступник Міністра.

На його думку, результати сьогоднішнього міжурядового засідання демонструють, що співробітництво між Україною та Словаччиною і надалі посилюватиметься та стане ще більш ефективним.

«Очевидно, що спільно ми вже заклали міцний фундамент для подальшого поглиблення добросусідських та взаємовигідних відносин між нашим країнами», – сказав після підписання Протоколу В’ячеслав Негода.

Наступне – п’ятнадцяте засідання Українсько-Словацької міжурядової комісії з питань транскордонного співробітництва має відбутися у 2019 році на території Словацької Республіки.

Перейти до вмісту