Ви тут:
PROвсе Екологія Суспільство 

Сміття: назви товарів та за який час вони розкладаються

За даними Світового банку, щороку людство продукує понад 2 мільярди тонн сміття на день, що становить в середньому біля 800 г на одну людину. Більш того, експерти прогнозують, що з сучасними темпами продукування відходів, їхня кількість може зрости до майже 3,5 мільярдів тонн всього до 2050 року.

Відходи гниють на сміттєзвалищах, забруднюють океани та руйнують екосистеми. Звісно, це має негативний вплив і на наше здоров’я.

Особливо небезпечно проживати на території поблизу сміттєзвалищ. В одному з досліджень було виявлено, що таке “сусідство” підвищує ризики появи респіраторних хвороб та навіть раку легень. Шкідливий вплив можуть мати гази, що випаровуються зі звалища, та багато токсичних речовин, які забруднюють повітря та навколишні території, – розповідає в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Поводження зі сміттям — це не тільки справа кожного. Для того, щоби воно не завдавало шкоди довкіллю, держава має створювати сприятливі та комфортні умови, щоби кожен міг його правильно утилізувати.

Ось кілька ресурсів, які допоможуть більше розібратись як правильно сортувати сміття та куди його можна здавати:

Додаток “Сортуй” допоможе визначити тип сміття, як його підготувати до перероблювання, а також знайти найближчу станцію сортування.

Корисний інтерактивний ресурс, який наочно показує, що відбувається з різним типом сміття, скільки потрібно часу на його природне розкладання та включає карту з пунктами приймання по Україні.

Україна БЕЗ сміття — тут можна знайти безліч інформації про сортування та правила прийому сміття, адреси пунктів прийому та побачити, що сортування сміття — це не так важко.

Велика кількість сміття — проблема глобального масштабу. Втім її вирішення потребує локальних зусиль. Кожен може хоча б спробувати сортувати сміття або ж намагатись продукувати його менше, – наголошує Супрун.

Перейти до вмісту