Ви тут:
Спорт Суспільство 

Сьогодні виповнюється 5 років з початку професійної кар’єри Олександра Усика

9 листопада 2013 року, 5 років тому Олександр Усик вперше вийшов на професійний ринг. Поєдинок з мексиканцем Філіпе Ромеро закінчився в 5 раунді нок-аутом противника нашого боксера.

З того бою Олександр Усик не програв жодного поєдинка. За 5 років він став абсолютним чемпіоном у першій важкій вазі і національним героєм, але при цьому публічно відмовився від звання Герой України – до Усика такого собі ніхто не дозволяв. «Для свого народу, для певної кількості людей моєї країни я і так є героєм: мені не потрібні для цього зірки. Це не те. Ось коли тобі люди кажуть, що моляться і переживають за тебе, – це визнання, а не зірки, які ви там роздаєте, кому попало», – сказав він в серпні на прес-конференції в Києві.

Oleksandr Usyk training session in Manchester ahead of his undisputed Cruiserweight clash against ony Bellew at Manchester Arena on Saturday November 10th.
5th November 2018.
Picture By Mark Robinson.

Також Олександр активно бере участь в благодійних проектах. Він приєднався до благодійного аукціону «Інтер-дітям», який збирає кошти на створення в Національному інституті раку найсучаснішої палати для проведення трансплантації кісткового мозку дітям із злоякісними новоутворення. Усик передав на аукціон рукавички зі своїм автографом.

А завтра, 10 листопада Олексадр проведе найскладніший в своїй кар’єрі бій проти британця Тоні Беллью – на кону всі пояса WBA, WBC, IBF і WBO. Трансляція бою розпочнеться 10 листопада о 22.30 на «Інтері».

Тоні Беллью – один з найвідоміших сучасних британських боксерів. Публіка любить його бої за видовищність і безкомпромісність. В активі Тоні 33 поєдинки і лише дві поразки. Обидві британець отримав, боксуючи за чемпіонський пояс. Втім, в останній раз Беллью програвав п’ять років тому. Після цього він встиг стати чемпіоном WBС в першій важкій вазі. Зараз цей титул належить Олександру Усику, адже британець перейшов в суперважкий дивізіон і втратив свій пояс. Однак заради зустрічі з непереможним українським боксером британець спустився з суперважкої вагової категорії назад в першу важку вагу. Зробити це його підштовхнуло бажання володіти титулом абсолютного чемпіона світу, після завоювання якого 35-річний боксер збирається завершити кар’єру.

А от українець, навпаки, має намір підніматися в суперважку вагу. Для Усика бій з таким суперником – хороший шанс проявити себе перед британськими вболівальниками, які дуже люблять бокс і розбираються в ньому. До того ж перемога над Беллью може скоротити шлях Олександра до поєдинку, про який він давно мріє: проти іншого британця, Ентоні Джошуа, що вважається кращим боксером суперважкого дивізіону. Якщо Усик сподобається вимогливою британській публіці, цей поєдинок стане лише питанням часу.

 

Перейти до вмісту