Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

РНБО звертається до Верховної Ради щодо введення в Україні правового режиму воєнного стану

На своєму засідання РНБО України під головуванням Петра Порошенко прийняло рішення звернутися до Верховної Ради щодо запровадження в Україні правового режиму воєнного стану.

Засідання РНБО розпочалося о 24:00.

“Я підтримую введення воєнного стану. Це не означає зміни положення на фронтовій лінії Донецької та Луганської областей. Рішення не передбачає негайної мобілізації, але буде проведено роботу з резервом першої черги. Рішення не буде передбачати обмеження конституційних прав громадян”, – зазначив Петро Порошенко

Під час свого виступу Президент України повідомив, що вже проведені попередні консультації із спікером українського парламенту. 26 листопада на своєму позачерговому засідання це питання мають розглянути народні обранці, – повідомив Порошенко.

Секретар РНБО Олександр Турчинов запропонував ввести воєнний режим строком на 60 діб

Про це передає Еспресо.TV

“Звертаюсь визначити за необхідне ввести воєнний режим. В зв’язку із російською агресією, вважаю за доцільне запровадити військовий стан на 60 днів”, – зазначив Турчинов.

Вранці, 25 листопада корабель РФ протаранив український буксир в районі Керченської протоки. Внаслідок зіткнення в українського судна було пошкоджено головний двигун та обшивка. Пише “5 канал”, згодом стало відомоРФ перекрила Керченську протоку та підняла в небо вертольоти. 

Надвечір неділі з’ясувалося, що РФ застосувала зброю проти корабля ВМС ЗС України, було поранено українського моряка. Малі броньовані артилерійські катери, вражені вогнем противника, втратили хід. Українські судна було захоплено Росією.

Перейти до вмісту