Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Протягом тижня на Полтавщині більше 5 тисяч людей захворіли на ГРІ

За даними ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України», на Полтавщині станом на 4 листопада поточного року показник захворюваності на гострі респіраторні інфекції знаходиться на стабільному рівні та є нижчим за епідпороговий.

За минулий тиждень в області на гострі респіраторні інфекції захворіло 5 тисяч 189 осіб. За тиждень захворюваність знизилась на 17%.

Дітей захворіло 3033, що складає 60% від усієї кількості тих, хто захворів.

Госпіталізовано 255 хворих на ГРІ, що складає 5% від кількості тих, хто захворів.

Полтавський обласний Центр здоров’я нагадує , що щорічна вакцинація продовжує залишатися найефективнішим засобом для захисту організму від вірусів грипу! Адже вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною.

Найкращий час для проведення вакцинації – на початку грипозного сезону. Якщо такої можливості не було, то вакцинуватися можна і впродовж всього сезону. Всупереч поширеному міфу, це не послаблює, а підсилює здатність організму протистояти грипу.

Жінки, які годують груддю, можуть бути вакциновані. Крім того, будь-яке грипоподібне захворювання не є підставою для припинення грудного вигодовування.

Усі засоби профілактики грипу мають особливе значення для людей, які належать до груп ризику. Для цих людей грип становить найбільшу небезпеку, а вчасна регулярна профілактика здатна врятувати життя.

До груп ризику входять: діти до 5-ти років (особливо – до 2-ох років); вагітні жінки; люди віком від 65 років; люди з надмірною вагою; хворі на діабет, хронічні серцево-судинні хвороби, захворювання легенів, з іншими тяжкими хронічними захворюваннями; люди, які перебувають на імуно-супресивній терапії. Для цих людей грип становить особливу загрозу, оскільки стан їхнього організму суттєво зменшує шанс одужати без ускладнень, а часто – вижити.

Крім того, існують професійні групи ризику: медичні працівники, вчителі й вихователі, продавці, водії громадського транспорту, усі, хто працює в багатолюдних місцях. У цих людей немає ніякої можливості уникнути перебування поряд із хворими людьми, тому для них особливе значення мають усі без винятку засоби інфекційного контролю і профілактики грипу.

Нагадаємо, що при лікування застуди не є ефективними антибіотики, інтерферони, імуномодулятори, рослинні препарати та поїдання вітамінів.

Перейти до вмісту