Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Представниця Омельницької ОТГ побувала на Світовому форумі у Страсбурзі

Омельницька об’єднана територіальна громада була представлена на World Forum for Democracy/Forum mondial de la Démocratie – Світовому Форумі за демократію 2018 року, що проходив 19-21 листопада у місті Страсбург, у Раді Європи.

Цей ознайомчий візит був організований в рамках проекту «Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні», який є частиною Плану дій Ради Європи для України на 2018-2021 роки. Про це повідомляє Омельницька ОТГ на своїй сторінці у Фейсбук.

Проект надає підтримку процесу децентралізації та впровадженню кращих практик місцевої демократії шляхом залучення міжнародної та місцевої експертизи для проведення заходів, спрямованих на інституційний розвиток, включаючи навчання, семінари, ознайомчі візити, обмін досвідом за участі членів делегацій у Конгресі з України та інших країн-членів Ради Європи, які представлені 47-ма країнами світу.

У складі делегації від України, представниця Омельницької ОТГ, Яна Новожилова, що є активним учасником громадської діяльності, а також долучена до роботи Молодіжного ХАБу, відвідала Світовий Форум за демократію 2018, щоб перейняти найкращі практики світового досвіду щодо демократії на місцевому рівні.

Омельницька громада має на меті впровадження цих практик у рамках «Стратегічного розвитку Омельницької ОТГ на 2019-2029 роки» за напрямком: «Розвиток людського і культурного капіталу громади», «Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків (гендерна рівність)».

Делегація від України мала зустріч з послом Постійного представництва України при Раді Європи
Дмитром Кулебою.

Світовий Форум за демократію 2018 присвячений темі гендерної рівності та прав жінок, фокусуючись на участі жінок в суспільному, політичному та економічному житті, а також боротьбі з усіма видами насильства проти жінок.

Перейти до вмісту