Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавська обласна рада підписала меморандум з Незалежною медіа-профспілкою України (ФОТО)

Захист прав медійників — одне з основних завдань Незалежної медіа-профспілки України. Ця профспілкова організація діє в Україні вже 15 років. Перший осередок на Полтавщині створили 5 років тому у Хоролі, а півроки тому — у Полтаві. Зараз представники організації налагоджують комунікацію з владою області.

На сьогоднішній день на території Полтавщини діють кілька осередків меді-профспілки – у Хоролі, Лубнах, Кременчуці, Пирятині, Миргороді. Незалежно медіа-профспілка йде паралельно до Національної спілки журналістів України. Але це різні структури.

«Національна спілка журналістів більш творче об’єднання, а Незалежна медіа-профспілка направлена більше на юридичний напрямок, захист прав журналістів, роботу з іншими інституціями влади. Ми можемо захищати права журналістів в суді більш широко. Щоб захищати права і свободи працівників мас-медій, ми повинні вибудовувати діалог з владою. Профспілкова організація має урегульовувати всі ці моменти, знаходити консенсус між владою і журналістами. Тим більше, коли на частині території запроваджений воєнний стан, питання медіа виходить на перший план», – розповідає голова профспілки журналістів Полтавської області Сергій Корнієнко.

Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький акцентує увагу на тому, що у суспільстві існують проблеми у комунікації між журналістами і владою.

«Певний рівень підготовки журналістів накладає неможливість комунікації, коли немає зворотньої думки, коли висвітлення однобоке, негативне оприлюднення. Можливо, люди хочуть чути позитив. Але журналіст є посередником. І інформацію, яку він бере у влади, повинен професійно подавати і розуміти, на що це впливає. І дуже важливо, коли у час війни медіаорганізації перевіряли правдивість інформації».

Член полтавської обласної організації Незалежної медіа-профспілки Олег Слизько зазначив, що від професійності журналістів залежить і те, якою буде громадська думка.

«В той час, коли різні медіа належать різним структурам, то рівень пропаганди в Україні дуже високий. Той рівень громадянського просвітництва в Україні ще не дозволяє перебити пропаганду, щоб суспільство зростало, критично мислило, було сильним і об’єднаним. Дуже важливо захищати права журналістів, підставляти плече у своїй професійності»

Насамкінець, між Полтавською обласною організацією Всеукраїнської професійної спілки журналістів «Незалежна медіа-профспілка України» та Полтавською обласною радою було підписано меморандум про співпрацю.

Перейти до вмісту