Ви тут:
Суспільство Україна 

Підвищення військових пенсій та автоматичне масове підвищення пенсій громадянам – це завдання для ПФ на наступний рік, – Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман поставив пряме завдання – забезпечити підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня 2019 року, а також провести масовий автоматичний перерахунок пенсій іншим категоріям пенсіонерів – з 1 березня 2019 року.

Глава Уряду сказав це новопризначеному керівнику Пенсійного фонду Євгену Капінусу, повідомляє Урядовий портал.

Прем’єр-міністр привітав чиновника з призначенням і наголосив на важливості забезпечити стабільність і прозорість роботи Пенсійного фонду і системи пенсійного забезпечення в цілому.

«Вам потрібно найближчим часом провести аудит Фонду і забезпечити стабільну роботу пенсійної системи. Два найважливіших завдання: Пенсійний фонд має бути підготовлений до того, щоб з 1 січня 2019 року вчергове підвищити пенсії військовим пенсіонерам. А також підготуватися до того, щоб з 1 березня 2019 року провести перший в історії України масовий перерахунок і підвищення пенсій всіх інших категорій пенсіонерів. Це величезна робота, але у вас 4 місяці».

Одночасно Глава Уряду наголосив, що стратегічним для Пенсійного фонду залишається завдання з детінізації заробітних плат.

«Завдання Пенсійного фонду не тільки в тому, аби платити пенсії нинішнім пенсіонерам. Треба дбати про пенсійне майбутнє кожного громадянина, – сказав Володимир Гройсман. – Розраховую на те, що новий керівник (Пенсійного фонду) наведе порядок і лад в пенсійній системі України, а діяльність Пенсійного фонду буде публічною і конструктивною».

Перейти до вмісту