Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Підсумки роботи Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за 9 місяців 2018 року

Юрисдикція Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги поширюється на Гадяцький, Диканський, Зіньківський, Машівський райони та місто Полтаву.

У звітному періоді центром продовжувалася робота, спрямована на виконання основних завдань: підвищення правової свідомості територіальних громад, культури та освіченості населення, забезпечення надання безоплатної первинної правової допомоги і безоплатної вторинної правової допомоги, забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

В рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» місцевим центром проведено понад 250 заходів.

За 9 місяців 2018 року 5020 осіб отримали консультації та роз’яснення правового характеру, що на 3% більше ніж за відповідний період 2017 року. Для вирішення питань в судовому порядку 220 громадянам надано адвоката та 275 – юриста центру. Найчастіше клієнти зверталися до центру з питань виконання судових рішень, соціального забезпечення, сімейного та спадкового права, з питань договірних відносин.

Крім того, працівниками центру забезпечено надання адресної правової допомоги 18 громадянам за місцем їх проживання, які з об’єктивних причин не мали змоги звернутися особисто в місцевий центр.

Також протягом звітного періоду активно здійснювалася правопросвітницька робота в освітніх закладах, центрах зайнятості, відділах пробації, територіальних центрах соціального обслуговування (надання соціальних послуг), громадських та благодійних організаціях. Зокрема, з метою підвищення правової обізнаності населення для різних категорій громадян проведено понад 250 правопросвітницьких заходів.

До того ж, центром забезпечено доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України, зокрема шляхом надання 62 особам доступу до комп’ютерів з відповідним програмним забезпеченням.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу можна в Другому полтавському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Полтава, вул. Європейська 37/40, тел. (0532) 56-02-88), Гадяцькому бюро правової допомоги (м. Гадяч, вул. Шевченка, 5), Диканському бюро правової допомоги  (смт. Диканська, вул. Гоголя, 1), Зіньківському бюро правової допомоги (м. Зіньків, вул. Воздвиженська, 64) та Машівському бюро правової допомоги (смт. Машівка, вул. Незалежності, 111). Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії: 0 800 213 103.

Перейти до вмісту