Ви тут:
Суспільство Україна 

Парламент підтримав конституційні зміни щодо курсу на членство України в ЄС та НАТО

Лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк привітав рішення Верховної Ради, яке наближає до закріплення в Конституції України курсу на набуття членства України в ЄС та в НАТО.

«Дякую фракції «Народний фронт», яка рік тому виступила з цією ініціативою і послідовно просуває це рішення», – зазначив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що суть цього закону – не в чергових деклараціях: «Важливо, що наш євроатлантичний курс буде закріплений найвищим актом держави – її Основним Законом. Історичний вибір України не зможуть без опору змінити ані ворог, ані саботажник, ані потенційний реваншист».

«Але найважливішим є те, що наш курс треба щодня наповнювати практичним сенсом. Це – найскладніша і найзначиміша ознака цього рішення», – наголосив лідер «Народного фронту».

Верховна Рада схвалила Проект Закону про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору) 311 голосами народних депутатів.

Остаточне голосування з цього питання з підтримкою мінімум 300 депутатів має відбутися на наступній сесії парламенту

Перейти до вмісту