Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Незаконна порубка дерев: полтавське держпідприємство сплатило майже 185 тис. грн збитків завданих лісовому фонду

За наполегливої позиції прокуратури Полтавської області держпідприємством сплачено майже 185 тисяч гривень збитків, завданих Лісовому фонду України внаслідок незаконної порубки дерев.

Установлено, що посадовими особами ДП «Пирятинське лісове господарство» виявленонезаконну рубку 19 дерев в адміністративних межах Кізлівської сільської ради Чорнухинського районуПро це повідомили у прокуратурі Полтавщини.

Внаслідок вказаних протиправних дій загальна сума заподіяної шкоди становить майже 185 тисяч гривень.

Відповідно до вимог чинного законодавства, обов’язок із забезпечення охорони, захисту лісових насаджень покладено на лісокористувачів, які повинні нести відповідальність за незабезпечення охорони та захисту лісів від незаконної порубки та пошкодження дерев. 

Таким чином, ДП «Пирятинське лісове господарство» мало відшкодувати до бюджету завдані збитки, проте кошти так і не були сплачені.

Прокуратура Полтавської області звернулась до суду з позовною вимогою стягнути з ДП«Пирятинське лісове господарство» майже 185 тисяч гривень збитків. Верховний Суд задовольнив вимоги прокуратури у повному обсязі.

У листопаді поточного року, у зв’язку зі сплатою ДП «Пирятинське лісове господарство»заподіяної шкоди Лісовому фонду України, постановою державного виконавця закінчено виконавче провадження.

Перейти до вмісту