Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На вулиці Ротача працівники «Полтававодоканалу» відремонтували водогін

Нещодавно на цьому місці стався прорив водопровідної труби. Протягом учорашнього дня незручності з водопостачанням відчули мешканці кількох будинків на вулицях Ротача та Миру. Нині водопостачання там відновлене.

На вулиці Ротача, 24 стався порив сталевої труби діаметром 200 мм. Глибина її залягання – 1.7 м. Причина аварії – перевищення терміну експлуатації останньої, її прокладали ще в кінці минулого століття.

Майстер з ремонту водопровідних мереж Полтававодоканалу Сергій Данилко

До аварійно-диспетчерської служби «Полтававодоканалу» надійшов дзвінок від мешканців, і бригада оперативно виїхала на місце аварії. Після розкопки фахівцями водоканалу було виявлено, що замінити необхідно певну ділянку трубопроводу. Замість старої було прокладено нову, поліетиленову, діаметром 225 міліметрів. Це більш сучасна труба, виготовлена за новітніми технологіями, і вона не піддається корозіям. Також термін її експлуатації набагато вищий, якщо порівняти зі сталевою, – розповів майстер з ремонту водопровідних мереж Сергій Данилко.

До 21-ої години комунальники завершили ремонтні роботи, водопостачання було відновлено в повному обсязі.

Порив на водогоні на вулиці Ротача, 24

За словами майстра, погодні умови не завадили проведенню ремонтних робіт.

Розкопку труби і заміну проводили під дощем. Звичайно, було холодно та вогко. Дощ розмиває землю, і тому працювати в таких умовах ще брудніше, аніж у хорошу погоду. Але це наша робота. Ми не можемо зупинятися, доки не відновимо нашим споживачам нормальне водопостачання. Добре хоча б те, що на цьому місці водогінна труба не перетинається із комунікаціями інших установ. У такому випадку потрібно було б ще й сумісно погоджувати початок ремонту, – повідомив комунальник.

Наразі більшість водопровідних труб у Полтаві потребують капітальної заміни.

Часто аварії трапляються одночасно у кількох місцях. Але наші працівники завжди оперативно реагують. Адже, як би важко не було, головне – працювати задля наших споживачів, щоб вони не потерпали від відсутності води, – зауважив майстер.

«Полтававодоканал» приносить вибачення за незручності та просить мешканців віднестися з розумінням.

Працівники підприємства завжди докаладають усіх зусиль для відновлення нормального режиму роботи водогінної мережі.

Прес-служба «Полтававодоканалу»

Перейти до вмісту