Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

На Полтавщині завершилося фінансування пенсій і допомоги за листопад

Фінансування виплати пенсій в області протягом листопада здійснювалося за графіком і завершилося раніше визначеного законодавством терміну у зв’язку із вихідними днями.

Сьогодні, 23 листопада, органи Пенсійного фонду України в Полтавській області направили останні кошти до банківських установ. Таким чином, 434,6 тис. мешканців області вчасно одержали свої соціальні гарантії. У цілому протягом місяця виплачено 1 млрд. 118 млн. грн.

Наразі працівники пенсійних установ здійснюють ретельну підготовку до автоматичного перерахунку пенсій у зв’язку зі зміною з 01.12.2018 прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян.

Передусім зросте мінімальна пенсія – з 1 грудня вона становитиме 
1497 грн. Перерахують пенсії і тим, хто отримує максимальний розмір пенсії.  З грудня вони отримуватимуть 14970 грн (до грудня отримували 14350 грн).

Окрім мінімальних та максимальних розмірів пенсій також будуть перераховані надбавки, підвищення та інші виплати, які встановлюються до пенсій, розмір яких розраховується, виходячи із прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Тож у грудні дещо більші пенсії отримають ті, у кого є понаднормативний стаж, громадяни, які отримують пенсії у зв’язку з втратою годувальника, ветерани війни, орденоносці тощо. Отже, суми, на які зростуть пенсійні виплати, у кожного будуть різні.

У Полтавській області перерахунку підлягатимуть близько 90% пенсійних виплат. Уже в грудні пенсіонери отримають перераховані пенсії.

Перейти до вмісту