Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині рятувальники навчають дітей правилам поведінки під час екстремальних ситуацій

Для того, щоб навчити дітей уникати небезпечних ситуацій, як діяти у разі виникнення різних надзвичайних подій фахівці обласної Служби порятунку «101» проводять для школярів пізнавально-профілактичні заходи.

Як повідомили в ГУ ДСНС в Полтавській області, за останні два дні рятувальники зустрілися з учнями шкіл м. Полтава та смт Чорнухи.

“Під час даних заходів співробітники ДСНС навчали школярів правилам безпечної поведінки у осінньо-зимовий період, правилам пожежної безпеки у побуті, розповідали алгоритм дій під час виявлення підозрілих та застарілих вибухонебезпечних предметів”, – йдеться у повідомленні.

Також, рятувальники більш детально розповідали про особливості своєї роботи. Дітлахам демонстрували пожежі автомобілі, бойовий одяг та спеціальне обладнання, яке допомагає ліквідовувати наслідки надзвичайних ситуацій.

Діти мали змогу не лише дізнатися багато корисної інформації, а й відчути себе справжнім вогнеборцем – вдягти окремі елементи оснащення та сфотографуватися на згадку в пожежному автомобілі.

Слід зазначити, що подібні пізнавально-профілактичні заходи проводяться для дітей шкільних та дошкільних навчальних закладів освіти у всіх районах Полтавської області.

Перейти до вмісту