Ви тут:
Суспільство Україна 

На кордоні з Україною Росія розмістила 500 ударних літаків

Російська Федерація розмістила вздовж кордону з Україною близько 500 бойових літаків. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, про це зпосиданням на  Liga.net пише“5 канал.

“На сьогодні вздовж кордонів України зосереджено близько 500 бойових літаків тактичної авіації, до 340 вертольотів армійської авіації, а також 25 батальйонно-тактичних груп РФ, здатних виконувати завдання на території України”, – повідомив Скібіцький. 

Він уточнив, що Росія стрімко нарощує чисельність угруповання авіації повітряно-космічних сил біля кордону з Україною. Від 2013 року РФ провела модернізацію і відновлення всієї аеродромної мережі, модернізацію та оновлення парку бойових літаків, а також розширила потенціал військової авіації вздовж кордону.

Зі слів Скібіцького, екіпажі цих бойових літаків беруть безпосередню участь у бойових діях на території Сирії: “Це свідчить про те, що екіпажі цих літаків готові до застосування армійської та тактичної авіації, а в окремих випадках – і дальньої авіації повітряно-космічних сил РФ проти нашої держави”.

Він наголосив, що екіпажі також мають достатньо досвіду для застосування авіації, бомб, високоточної зброї – по цивільному населенню. А бойовий радіус літаків, розміщених уздовж кордону, дає змогу охопити всю територію України.

Перейти до вмісту