Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Миргородців закликають не палити опале листя, а перетворювати його у компост

Підрізка дерев, очистка бордюрів, розчистка системи водовідведення, перекопування клумб, висадка квітів, вивезення опалого листя – щоденна робота в осінні дні працівників КП “Спецкомунтранс” Миргорода.

Як зазначають у Миргородській міськраді, відповідні роботи виконуються вручну та механічно.

“Принагідно звертаємося до миргородців з проханням не палити листя та відходи городництва. Спалювання відходів та рослинних залишків призводить до забруднення атмосферного повітря, дим негативно впливає на здоров’я людини. Під час спалювання листя та відходів утворюються хімічні сполуки, які викликають серцево-легеневі захворювання і загострюють хвороби у астматиків та алергетиків. Дим від спаленого листя складається із дрібних часточок, які містять забруднювачі. Вони можуть потрапити у найглибші ділянки легень і залишатися там роками. Вдихання цих часточок може призвести до виникнення респіраторних захворювань, спричинити приступи астми…Розумніше осінні відходи перетворити на компост, яким потім можна удобрити ґрунт”, – зазначається у повідомленні.

В іншому випадку миргородцям радять звернутатися до підприємства “Спецкомунтранс” із заявою про виділення транспорту для вивезення осіннього листя.

 

Перейти до вмісту