Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Муніципалітети – за стійке зростання: мер Миргорода отримав сертифікат визнання участі і досягнень

Міський голова Сергій Соломаха бере участь у Конференції країн Східного партнерства «Муніципалітети – за стійке зростання», яку 22-23 листопада проводять спільно дві ініціативи ЄС для країн Східного партнерства – «Угода мерів» та «Мери за економічне зростання».

Конференція присвячена підвищенню ролі місцевих органів влади у забезпеченні сталого розвитку, економічної стабільності та адаптації до зміни клімату. У ній беруть участь понад 400 представників з 6 країн Східного партнерства та Європейського союзу. Про це повідомили у Миргородській міській раді.

У рамках конференції, відбулася урочиста церемонія вручення сертифікатів визнання участі і досягнень у всіх трьох згаданих вище програмах і проектах ЄС. Сертифікати участі в Угоді мерів отримали два нових національних координатора Ініціативи – Міністерство екології та природних ресурсів України та Міністерство енергетики Азербайджану. Всі міста-учасники проекту М4EG теж отримали свої сертифікати участі.

Проект «Угода мерів – Схід» вручив пам’ятні сертифікати представникам всіх міст, які підготували і подали моніторингові звіти щодо впровадження своїх Планів дій для сталого енергетичного розвитку, а Програма ЄС CoM-DeP відзначила сертифікатами міста, які успішно впровадили у себе демонстраційні проекти, підтримані грантами Євросоюзу. Церемонію вручення проводив директор Групи підтримки України Генерального директорату по сусідству і розширенню Єврокомісії (DG NEAR) Петер Вагнер разом з лідерами проектів і програм.

Перейти до вмісту