Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

Мешканці Кременчуцького району пройшли обстеження у пересувних амбулаторіях

Цього тижня більше 30 мешканців чотирьох віддалених сіл Кременчуцького району пройшли базові медичні обстеження у пересувних амбулаторіях.

До складу бригад медичного персоналу увійшли фахівці Полтавського обласного клінічного кардіологічного диспансеру та Кременчуцького центру первинної медико-санітарної допомоги. Вони у двох пересувних амбулаторіях виміряли селянам артеріальний тиск, вагу, зріст, визначили індекс маси тіла, зняли електрокардіограму та взяли біоматеріал для лабораторних досліджень (загальний аналіз крові, визначення рівня глюкози, ризиків утворення тромбів, біохімічний аналіз крові). Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Організаційну допомогу медикам, зокрема у логістиці пересування і трансфері осіб, які потребують сторонньої допомоги, надавали фахівці місцевого територіального центру соціального обслуговування. Щоб пацієнтам з інвалідністю було зручніше потрапити в комплекс, використовували гідравлічні підйомники.

Уже четвертий місяць поспіль мешканці Полтавщини мають можливість скористатися послугами, які надають медики у пересувних амбулаторіях завдяки реалізації субпроекту «Запровадження інноваційної моделі системи надання послуг хворим на гіпертонію в Полтавській області» Проекту Міжнародного банку реконструкції та розвитку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».

Перейти до вмісту