Ви тут:
Суспільство Україна 

Маємо підтримати пенсіонерів, бо пенсії зростають найменше, – Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко подякував представникам бізнесу за безпрецедентну відкритість співпраці та відзначив спільні зусилля у проведенні реформ в Україні.

Про це Глава держави сказав на щорічній зустрічі членів Європейської бізнес асоціації, повідомляють в Адміністрації Президента.

«Пам’ятаєте, як важко було робити перші кроки? Як важко було зменшувати податкове навантаження на заробітну плату, скорочувати єдиний соціальний внесок? І зробити ризикований крок, який зараз з усією відповідальністю ми маємо підтримати, якщо нам необхідно піти на зустріч і підтримати пенсіонерів, бо ми не можемо говорити, що в країні все добре, коли пенсії зростають менше за все. Ми маємо бути збалансованою країною», – наголосив Петро Порошенко.

Він подякував також за «унікальну довіру, яка побудована між Президентом, Прем’єр-міністром, Урядом, нашими іноземними партнерами» та окремо відзначив зусилля голови представництва ЄС Хюга Мінгареллі, який зробив величезний внесок у розвиток наших реформ.  

Глава держави також оцінив зусилля Прем’єр-міністрів України Володимира Гройсмана і Арсенія Яценюка у тому, що ці чотири роки витримується чітко та лінія реформ, яку ми взяли з самого початку.

«В нас немає отрути або ракової пухлини популізму. Ми намагаємося робити справжні реформи, непопулярні, але всі чітко розуміють, що лікування і мікстура має бути гіркою для того, щоб вийти на кінцевий результат»,- додав він.

Президент зазначив, що зробив все можливе для того, щоб було проведено таку велику кількість роботи. Він наголосив, що усі досягнення, які зробила Україна на шляху реформ «це спільні здобутки» Уряду і Прем’єр-міністра, Верховної Ради, а також представників бізнесу, який працює в Україні.

Глава держави наголосив, що завдяки політичній волі української влади вдалося зруйнувати корупційні схеми, які існували при поверненні податку на додану вартість.

«Вперше в історії України наведено порядок і створено прозорий механізм відшкодування ПДВ. Раніше влада ніколи не находила в собі мужності це зробити. Це була корупція. 20-30% від суми ПДВ поверталося і йшло на фінансування корупційної влади», – зазначив Президент, акцентуючи увагу на важливості цієї реформи.

Глава держави також підкреслив важливість реформи енергетичного сектору.

«Якщо ви проїдете країною, то у нас гарантують зниження ціни на газ в два рази, а то і в три-чотири рази. Друзі мої, це вже було. Були харківські угоди, коли розраховувалися незалежністю. Були нездійснені популістичні обіцянки. Мені приємно, що на це вже ніхто не купується», – зазначив Президент.

«Я також дуже дякую, що маю унікальну підтримку Європейської бізнес асоціації. Ми навчилися знаходити компроміси», – звернувся Президент Петро Порошенко до учасників зустрічі.

За його словами, коли український Уряд висуває певні ініціативи, бізнес демонструє готовність шукати і знаходити компроміси.

Петро Порошенко висловив побажання, щоб у наступному році довіра, прозорість спілкування та результативність співпраці з Європейською бізнес асоціацією були не гіршими ніж у цьому році.

Перейти до вмісту