Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Крим і Східні області України – це невіддільна частина України, – Президент ПА НАТО перебуваючи на Донасі

Президент ПА НАТО Раса Юкнявічєнє під час спільного з Головою Верховної Ради візиту до Донецької області подякувала українцям за те, що вони сьогодні захищають демократичний світ.

Президент Парламентської асамблеї НАТО відзначила роль України для безпеки Європи та євроатлантичного простору, повідомляють на сайті ВР.

 

«У першу чергу скажу, що я пишаюся тим, що мій візит як президента ПА НАТО – на передову лінію, де ви захищаєте український народ, Україну від агресії РФ. Я хочу вам подякувати за те, що ви захищаєте свободи всіє Європи», – сказала вона.

Раса Юкнявічєнє наголосила, що в Литві дуже сильно це відчувають:

«Я хочу поклонитися тим,  більше 10 тис. людям, чоловіків та жінок, які загинули під час цієї агресії Росії проти України. І ми вдячні всім тим, які зупинили ці збройні сили тут і вони не змогли пройти далі».

Вона також привітала всіх з тим, що у 2020 році відбудеться сесія ПА НАТО в Києві.

«У ПА НАТО українське питання стоїть на дуже високому рівні, багато дискусій з цього приводу. І ми єдині в тому, що Крим і Східні області України – це невіддільна частина України. У нас немає ніяких сумнівів, що ця війна РФ проти суверенної держави України і у нас немає такого слова, як «криза в Україні», бо це якраз таки війна», – сказала вона.

У складі делегації також відвідали Донецьку область народний депутат України, Голова Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз, Голова комітету з питань цивільного виміру безпеки Парламентської асамблеї НАТО Андріус Авізіус.

Перейти до вмісту