Ви тут:
Р Суспільство 

Краща акустична система для маленької студії – вибір професіоналів

Маленькі студії звукозапису – найпопулярніші рішення в професійному середовищі в даний час. Завдяки розвиненим цифровим технологіям, універсальності і багатофункціональності обладнання вони також ефективні і продуктивні, як великі продакшени, однак при цьому вимагають менших фінансових вкладень і обслуговування. У нашому матеріалі експерти інтернет-магазину Музлайн розкажуть, як вибрати оптимальну модель професійної акустичної системи для невеликої студії і раціонально інвестувати в обладнання.

Переваги та особливості обмеженого простору в маленькій студії

Ідея обладнати професійне студійне приміщення в кімнатах житлової міської квартири не нова, проте в останні роки вона набула особливо популярність, як один з найдешевших способів організувати виробництво аудіо контенту. Цілком природно, що з акустичної точки зору такі приміщення не ідеальні і вимагають доопрацювання, а також правильного вибору обладнання. Одне з головних обмежень стосується неможливості і недоцільності використання акустичної моніторної системи високої потужності середнього та далекого поля.

Вибір кращої акустики

Оптимальна модель професійної акустичної системи для невеликої студії – це настільні монітори ближнього поля, компактні девайси, які незважаючи на невеликі габарити і динаміки малого діаметра, вони максимально адекватно та якісно відображають частотну картину і дозволяють фахівцеві скласти правильне уявлення про звук в конкретному проекті. Такі пристрої орієнтовані на:

  • моніторинг під час запису;
  • зведення;
  • мастеринг;
  • музичне редагування;
  • Sound Design.

Що ж стосується вибору виробника, то монітори ближнього поля представлені в асортименті практично всіх брендів, що працюють на професійному рівні – це і Yamaha, і Genelec, і Event, і КRК, та інші. З практичної точки зору найбільш логічним доповненням до такої акустики стануть якісні та надійні закриті навушники для контрольного та порівняльного моніторингу.

Питання ціни скільки заплатити

Професійна акустична система для студії – це завжди досить велике вкладення коштів. Середня вартість так чи інакше в рази перевищує ціни, звичні для призначеного для користувача сегмента. Однак орієнтуватися тільки на цифри цінника не варто – при виборі моніторів для студії професіоналу важливіше спиратися на власний досвід роботи з облажнянням і на смакові переваги.

Перейти до вмісту