Ви тут:
PROвсе Суспільство Україна 

Комедію знаменитого чеського автора вперше покажуть в Україні

10-11 листопада і 15 грудня Дикий театр за підтримки Чеського центру в Києві презентує виставу за п’єсою сучасного чеського автора Петра Зеленки «Історія звичайного божевілля». Написана в 2001 році, вона здобула престижну нагороду Фонду Альфреда Радока, перекладена кількома мовами.

Про це повідомляє Літакцент.

Постановка п’єси в інтерпретації Дикого театру – буде першим втіленням авторського задуму на українській сцені. Вистава розповість життєву історію про людей, яким не дуже хочеться бути дорослими. Але доводиться. «Ми всі дорослі люди» – це перша режисерська робота Катерини Башкіної-Зленко, продюсером вистави виступить Олексій Жмурко. Переклад на українську здійснила Галина Клічак.

Луція Ржегоржікова, директорка Чеського центру в Києві: «У постановці “Пригоди звичайного божевілля” особливо варта уваги одна репліка:”Жінки не є нашими ворогами, це наші друзі, але грають вони за жорсткими правилами”. Думаю, що Петр Зеленка, маючи надзвичайний хист спостерігати за реальністю, щоб потім в унікальний спосіб переплавити її у комедію абсурду, правий. Шановні чоловіки, йдіть на виставу, щоб цю репліку краще зрозуміти, та запросіть туди і своїх жінок, заодно розважитесь».

Акторський склад: Володимир Канівець, В’ячеслав Дудко, Лелюх Андрій, Ніколаєв Ігор, Вижу Кристина, Кривда Олена, Рудковська Марія, Примогенов Олег, Горбенко Фатіма, Лі Берлiнська, Жмурко Олексій, Доричевський Олексій, Солопай Сергій, Кравчук Володимир, Кузіна Ганна, Кобізька Наталка, Абрамьонок Анна, Вовчук Дмитро, Вероніка Єрмольчик , Дмитро Зленко та Данило Василенко.

Перейти до вмісту