Ви тут:
Прес-релізи Суспільство Україна 

Кабмін визначив порядок надання допомоги особам, які доглядають за хворими дітьми

28 листопада Кабінет Міністрів України прийняв постанову „Деякі питання призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми”.

Зазначеною постановою визначено порядок надання допомоги для осіб, які доглядають за хворими дітьми, та наділено лікарсько-консультаційну комісію повноваженнями щодо видачі довідки, необхідної для призначення допомоги. Про це повідомили у прес-службі Мінсоцполітики.

Постанову було розроблено Міністерством соціальної політики у зв’язку з прийняттям Верховною Радою Закону України „Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми”, яким було внесено зміни, зокрема, до Закону України „Про державну допомогу сім’ям з дітьми”, в частині запровадження окремого виду допомоги для осіб, які доглядають за дітьми, хворими на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлена інвалідність.

Крім того, у зв’язку з набранням чинності Закону України „Про електронні довірчі послуги” уточнено термін „електронний цифровий підпис”.

Перейти до вмісту