Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Інформацію про нараховану заробітну плату та сплачені страхові внески можна одержувати дистанційно

Багато хто з нас замислювався над такими питаннями: «Чи сплачує за мене роботодавець кошти до Пенсійного фонду?», «Чи вірно відображаються мої індивідуальні дані та обліковується моя заробітна плата в органах Пенсійного фонду?», «Який страховий стаж я здобув?». Нині за допомогою веб-порталу Пенсійного фонду України можна здійснювати постійний контроль за даними, які впливають на пенсійні права громадян.

Працівники Фонду постійно популяризують послуги цього сучасного електронного сервісу й наразі вже понад 36 тисяч мешканців нашої області успішно користуються порталом.

У червні нинішнього року Пенсійний фонд впровадив технологію інформування осіб за допомогою СМС-повідомлень.

Активувати послугу смс-інформування можна двома способами:

– перший – особисто звернутися до управлінь Пенсійного фонду України Полтавської області або до найближчого відділу обслуговування громадян і надати відповідні контактні дані мобільного зв’язку та згоду на отримання смс-повідомлень від пенсійної служби;

– другий – за допомогою електронного цифрового підпису увійти до особистого кабінету на Веб–порталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/) в розділі «Налаштування» і, відкривши вкладку «Дистанційне інформування», поставити позначку навпроти тексту «Надаю згоду на отримання інформації від ПФУ на номер мого мобільного телефону».

СМС-повідомлення міститиме інформацію про наявний страховий стаж із 1 січня 2004 року і щомісячно надходитимуть повідомлення про сплачені страхові внески.

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області

Перейти до вмісту