Ви тут:
децентралізація Суспільство Україна 

До 2020 року Україна має завершити процес об’єднання громад, – Геннадій Зубко

На сьогоднішній конференції представники ОТГ, бізнесу і міжнародних фондів одноголосно підтримали ідею щодо 100% покриття об’єднаними громадами території України до 2020 року. Отримала й підтримку ідея переходу з 2019 року на адміністративне рішення щодо об’єднання.

На цьому під час другої щорічної конференції партнерів DOBRE «Стратегічний розвиток та інвестиції» наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє Урядовий портал.

«Я звертаюсь до кожного лідера громади з проханням попрацювати з місцевими депутатами і переконати їх в необхідності підтримки надважливого закону. За ним майбутнє України і розвиток громад. Вже створено 838 об’єднаних громад і ми ставимо собі завдання, разом з вами, до 2020 року завершити процес об’єднання», – зазначив Геннадій Зубко.

Він підкреслив, що цього року стоїть конкретне завдання – створити об’єднані громади, які внесені до перспективних планів.

«Ми розраховуємо, що буде приблизно 1400 – 1450 ОТГ. Наразі їх – 1206. І ми ще не бачимо нашу перспективу по Криму, тимчасово окупованим територіям Донбасу. Але вже зараз ми почали розробляти перспективні плани і щодо них», – розповів Геннадій Зубко.

Перейти до вмісту