Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Чим корисна звичайна капуста, – думка дослідників

Капуста – дешевий і доступний овоч. Австралійські вчені в результаті останніх досліджень отримали нові докази того, що її вживання надзвичайно корисно для судинної системи.

Дослідники заявили, що вживання різних сортів капусти ефективно зміцнює стінки судин, а також знижує рівень запалення в організмі, повідомив журнал men’s Life. Перш ніж прийти до такого висновку, вчені проаналізували звички харчування понад 1000 жінок у віці від 70 років і старше, повідомляє ukrhealth.net.

Їх спостереження показали, що регулярне вживання страв з капусти знижує ймовірність того, що у людини з’являться проблеми з серцем. При цьому, наголосили автори роботи, неважливо, як саме готується капуста – цей овоч виявляється корисним і в тушкованому, і в сирому, і в квашенном вигляді.

«Регулярне вживання капусти, будь то броколі, білокачанна, цвітна і будь-яка інша, сприяє зменшенню середньої товщини стінок артерій на 0,8%. Також капуста містить безліч вітамінів і мінералів, що знижують інтенсивність запальних і окислювальних процесів в організмі», – повідомили автори проекту.

Потовщення стінок судин, насамперед аорти серця, загрожує серйозними ускладненнями. Порушення цілісності структур судин корелює з високим ризиком їх розриву і крововиливи. Це пов’язано з тим, що стінки артерії можуть почати розшаровуватися під тиском крові або сильного фізичного навантаження.

Перейти до вмісту