Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Американське місто пропонує безкоштовне житло і “підйомні” кожному, хто переїде жити

Місто Талса в Оклахомі (США) прагне компенсувати відтік мізків, старіння населення та демографічний колапс.

Як пишуть Texty, місцевий фонд пропонує безкоштовне житло, місце у коворкінгу на рік та 10 тисяч доларів тим, хто згодиться переїхати до Талси – другого за розміром міста в американському штаті Оклахома.

За умовами програми Tulsa Remote, апліканти повинні бути старшими за 18 років, немісцевими (не з округу Талса), мати дозвіл на роботу в США та мати можливість переїхати до Талси протягом півроку. Вони зобов’язуються залишитися в місті на рік та працювати з Талси віддалено.

Натомість їм покривають витрати на оренду житла в центрі міста, виплачують 10 тисяч доларів готівкою та надають робоче місце в коворкінгу.

Працівник має змогу добре заробляти в будь-якій компанії та водночас жити у дешевому місті. А місто в такий спосіб компенсує відтік мізків, старіння населення та демографічний колапс. Проте всі 10 тисяч доларів можна отримати, лише проживши у Талсі рік до кінця.

Подібні заходи запроваджують і в інших регіонах США. Наприклад, коли в місті Ньютон, штат Айова, закрилася фабрика, звідти масово почали виїжджати мешканці. У 2014 році місто почало видавати новим поселенцям по 10 тисяч доларів та «вітальний комплект» загальною вартістю 3 тисячі – в нього, зокрема, входила газонокосарка.

Перейти до вмісту