Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Адвокат системи безоплатної правової допомоги допоміг клієнту відстояти своє право на відшкодування коштів за банківським вкладом

До Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась громадянка К., якій було необхідно подати до суду адміністративний позов до Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства “Банк Михайлівський” про визнання протиправними дій та скасування рішення відповідача про визнання нікчемним переказу коштів, яке унеможливило її включення до переліку рахунків вкладників, які мають право на відшкодування коштів за вкладами за рахунок Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за депозитним рахунком.

Для надання безоплатної вторинної правової допомоги Центром було видано доручення адвокату Лук’яненку Сергію Леонтійовичу. Правник підготував позовну заяву від імені клієнтки до Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства “Банк Михайлівський”, про визнання дій протиправними та скасування рішення, зобов’язання вчинити певні дії, яку було подано до Полтавського окружного адміністративного суду.

У заяві із посиланням на чинне законодавство було обґрунтовано неправомірність рішення відповідача. Судом дані вимоги було задоволено – визнано протиправним та скасовано рішення уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації Публічного акціонерного товариства “Банк Михайлівський, зобов’язано уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення ліквідації Публічного акціонерного товариства “Банк “Михайлівський” внести додаткову інформацію про позивача до переліку вкладників, які мають право на відшкодування коштів за вкладами за рахунок Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за договором банківського вкладу (депозиту) та надати до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб зміни і доповнення до переліку для внесення даних до Загального реєстру відшкодувань вкладникам для здійснення виплат вкладникам Публічного акціонерного товариства “Банк Михайлівський”.

За наданням безкоштовних роз’яснень та консультацій можна звернутися до Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2, з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00 або за тел. (0532)50 27 22.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).

Перший полтавський місцевий центр

з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Перейти до вмісту