Ви тут:
Суспільство Україна 

Здорожчання телебачення Т2: Антимонопольний комітет розпочав розслідування

У зв’язку зі зверненнями та скаргами громадян для з’ясування питання завищених цін на телевізійні тюнери працівники Антимонопольного комітету розпочали спеціальне розслідування.

Про це йдеться на сайті комітету.

За інформацією антимонополістів, вже надіслані вимоги ТОВ «Розетка.УА», ТОВ «Сав-Дістибьюшн», ТОВ «Дієса», ТОВ «Алло», ТОВ «Комфі Трейд» та іншим мережам.

“У зв’язку із вимкненням аналогового телемовлення в Україні, а також, беручи до уваги прохання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення зважати на можливе різке збільшення попиту серед населення на телевізійні тюнери, ініціативу Кабінету Міністрів України звільнити на термін до 1 січня 2020 року від в’їзного мита відео тюнерів цифрового ефірного телерадіомовлення стандарту DVB-T2 – питання цін на такі тюнери є надзвичайно важливим і будь-які зловживання у цій сфері, у разі їх наявності, є неприпустимими”, – йдеться у повідомленні.

Наземне цифрове мовлення в стандарті DVB-T (пакет з 10 телепрограм) почалося в тестовому режимі 1 квітня 2009 року в Києві, Житомирській, Київській та Одеській областях. У травні 2009 р. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення затвердила План заходів щодо запровадження цифрового телерадіомовлення в Україні, підготовлений Міністерством транспорту та зв’язку. Урядову програму розвитку цифрового ТБ було затверджено постановою Кабінету міністрів України від 26 листопада 2008 року № 1085 «Про затвердження Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення». Програмою передбачено впровадити у смугах частот 174—230 МГц і 470—862 Мгц радіотехнології цифрового телерадіомовлення стандарту DVB-T.

Перейти до вмісту