Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

За перевищення габаритно-вагових показників на дорогах Полтавщини виписали 2 млн 300 тис. грн штрафу

У Полтавській області за перевищення габаритно-вагових показників працівники відділу Державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті управління Укртрансбезпеки у Полтавській області оштрафували недобросовісних перевізників на 2 млн 300 тис. грн. З них близько 1 мільйона гривень порушники уже сплатили.

Про це повідомив заступник начальника – начальник відділу Державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті управління Укртрансбезпеки у Полтавській області Володимир Куділь, доповідаючи на постійній комісії Полтавської обласної ради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження, будівництва, транспорту та зв’язку.

“Габаритно-вагові комплекси у Полтавській області працюють на дорогах у Лубни, Сухинівку, на 40-му кілометрі траси Полтава-Александрія та на дорозі Н 31 Дніпропетровськ-Решетилівка”, – розповів Володимир Куділь.

Він також зауважив, що найбільш дієвими для успішної роботи контролюючих органів є саме мобільні габаритно-вагові комплекси. За його словами, інформація про роботу пунктів між водіями поширюється дуже швидко. Тож ефективність їхньої роботи висока лише у перші години розміщення.

“Ми зупиняємо перші дві-три машини. А потім водії, спілкуючись між собою і знаючи про місце розташування пункту, просто змінюють дорогу і рухаються в об’їзд. Тоді, відповідно, від руху великовагового транспорту руйнуються й ті об’їздні дороги”, – сказав Володимир Куділь.

Для збереження дорожнього покриття, якість якого часто і так залишає бажати кращого, депутати наголосили на необхідності збільшення кількості на території Полтавської області габаритно-вагових комплексів.

“У кожному районі має бути ваговий комплекс. Переконаний, що кожен район може забезпечити зарплатою 2-3 осіб, які б на ньому працювали. А депутати, думаю, підтримають питання щодо придбання вагових комплексів за рахунок обласного бюджету”, – сказав член комісії, депутат Полтавської обласної ради Іван Сидоренко.

Розглянувши питання, комісія вирішила рекомендувати заслухати на сесії Полтавської обласної ради звіт керівника управління Укртрансбезпеки у Полтавській області з пропозицією місця розміщення нових габаритно-вагових комплексів.

Перейти до вмісту