Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

За бюджетні кошти: на Полтавщині викрили схему допорогової закупівлі продуктів харчування без торгів

Прокуратура Полтавської області викрила схему допорогової закупівлі продуктів харчування з метою уникнення проведення торгів за бюджетні кошти на суму майже 200 тисяч гривень відділом однієї з рад без зазначення кількості товару, предмета закупівлі тощо.

Прокуратурою Полтавської області встановлено, що Відділом освіти та культури Новоаврамівської сільської ради Хорольського району Полтавської області та фізичною особою-підприємцем поточного року укладено договір купівлі-продажу на закупівлю продуктів харчування для закладів освіти територіальної громади на загальну суму майже 200 тисяч гривень. Про це повідомили у прокуратурі Полтавщини.

Вивченням договору з’ясовано, що останній укладений в порушення принципів закупівлі, визначених ст. 3 Закону України «Про публічні закупівлі», Цивільного та Господарського кодексів, а саме в договорі не визначений конкретний предмет закупівлі, одиниця виміру, загальна кількість товару та його ціна за одиницю, відсутні вимоги щодо якості товару.

Таким чином, при укладенні вказаного правочину створено ризик до протиправного витрачання бюджетних коштів, нераціонального та неефективного їх використання.

Зважаючи на виявлені порушення вимог діючого законодавства, прокуратура звернулась до суду з позовною заявою про визнання недійсним договору та про припинення зобов’язань за ним на майбутнє.

За позовом прокуратури судом відкрито провадження.

Перейти до вмісту