Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Який матрац краще? Та як вибрати наповнювач?

Уві сні людина проводить майже третину свого життя. Якщо спати незручно, заважає скрип, вм’ятини, відчувається дискомфорт, то організм не відпочиває і про якісний відпочинок залишається лише мріяти. Як результат – поганий настрій протягом дня, дратівливість і неуважність на робочому місці. До певного часу з цим можна миритися, але приходить пора, коли потрібно щось кардинально міняти. 

Починати потрібно зі свого спального місця. Для цього зовсім не обов’язково купувати новий диван або ліжко, досить замінити сам матрац. Щоб починати пошуки відповідного варіанту не треба ходити по меблевих салонах, витрачати дорогоцінний час і гроші. Досить звернутися в інтернет-магазин МебельОК, де ортопедичні матрациhttps://www.mebelok.com/uk-ua/ortopedichni-matraci/ представлені в найширшому асортименті і за помірними цінами. Серед них є пружинні і безпружинні, з різного роду наповнювачами. Купити ортопедичний матрац зі складу магазину обійдеться зовсім недорого, так як не доведеться переплачувати посередникам. 

Який вибрати наповнювач для матраца?

Якщо з пружинними моделями все більш-менш зрозуміло, то при виборі наповнювача покупець стикається з серйозною проблемою. Для початку слід дізнатися, які бувають види наповнювачів, їх відмінності і особливості. Наповнювачі бувають натуральними і синтетичними. І ті, і інші цілком екологічні і відповідають всім санітарним нормам.  

До натуральних наповнювачів відносять: 

  • латекс – отримують зі спіненого каучуку, використовують в м’яких і середньо жорстких матрацах;
  • койра (кокос) – виготовляють з кокосових волокон, застосовують в більш жорстких конструкціях;
  • сизаль – виробляють з волокон агави, за своїми властивостями схожий з койрою. 

Синтетичні наповнювачі: 

  • пінополіуретан – використовують в м’яких моделях і середньої жорсткості;
  • меморіформ – різновид пінополіуретану з ефектом пам’яті, може запам’ятовувати форму тіла;
  • періотек (струтофайбер) – вовняний наповнювач, що нагадує повсть, середньої жорсткості. 

Всі штучні наповнювачі обробляються антиалергенним і антибактеріальним просоченням. 

Крім того слід звернути особливу увагу і на верхнє покриття ортопедичного матраца. Верх може бути виконаний з наступних матеріалів:

  1. бавовна
  2. жаккард
  3. велюр
  4. стрейч 

Чохол для матраца повинен володіти антибактеріальними і гіпоалергенними властивостями, відштовхувати вологу, забезпечувати правильну терморегуляцію. Перш, ніж купити якісний ортопедичний матрац, слід уважно вивчити і порівняти пропоновані моделі в каталозі на сайті інтернет-магазину Mebelok. Всі вироби є на фото, які супроводжуються докладним описом основних характеристик. Якщо виникнуть складності, наш менеджер порадить, як вибрати кращий варіант за прийнятною ціною.

Перейти до вмісту