Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Як зробити фізичну активність частиною життя дитини: поради батькам

Існують вправи на зміцнення м’язів та кісток, аеробні навантаження середньої та високої інтенсивності. Зазвичай будь-яка фізична активність потрапляє одразу до кількох категорій.

Наприклад, гра в баскетбол – це не лише аеробне навантаження, але й зміцнення кісток. А темп, в якому дитина катається на велосипеді, визначає інтенсивність такого аеробного навантаження. У МОЗ розповіли, як фізичні навантаження зробити цікавим та захоплюючим проведенням часу для дитини.

Саме батьки допомогають дітям сформувати ставлення до фізичної активності та привити їм здорові звички. Заохочуйте дитину бути фізично активною мінімум годину щодня. Це можуть бути як певні види спорту, так і ігри з друзями, які вимагають фізичних зусиль.  

Ось кілька порад, як зробити фізичну активність частиною життя вашої дитини:

  • Станьте прикладом для дитини – будьте фізично активними самі
  • Зробіть фізичну активність частиною вашого життя – ходіть всією родиною на прогулянки, грайте разом в спортивні  ігри
  • Подаруйте своїм дітям, наприклад, велосипед або м’яч – це заохотить дитину до фізичної активності
  • Резулярно ходіть з дітьми на ігрові, спортивні майданчики, у парк та інші місця, де діти  можуть бути активними.
  • Підтримуйте та підбадьорюйте дитину, якщо вона проявляє зацікавленість у якомусь виді спорту чи то просто фізично активна, а також заохочуйте цікавитися новими видами спорту
  • Покажіть, що фізична активність – це весело. Не обов’язково, щоби дитина займалась якимось певним видом спорту. Це може бути будь-що, що любить ваша дитина: командні ігри або індивідуальні, активне дозвілля – прогулянки, біг, катання на ковзанах, катання на скейті або ігри з друзями.
  • Замість перегляду телевізору увечері заохочуйте дитину знайти такий спосіб проводити вільний час, щоб їй було весело і вона була активною. Вона може гратися з друзями, кататися на велосипеді, ви можете гуляти всією сім’єю.
  • Потурбуйтесь про безпеку – забезпечте дітей шоломами, захистом для колін і ліктів для тих видів спорту, де це необхідно.
Перейти до вмісту