Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Як вберегтися від вірусів: 5 порад

Восени ймовірність потрапляння вірусу в організм стає все ближчою. З’являється надзавдання – терміново знищити вірус, поки він не спровокував хворобу. Дослідники впевнені, що вірус грипу після входження в людський організм «сидить» на слизовій оболонці приблизно 6 годин. Після цього періоду розпочинається руйнування клітин.

Тому, щоб вберегтися від загрозливої недуги, варто викоренити її вчасно.

Ми підібрали п’ять порад для тих, хто хоче захистити себе від вірусу, повідомляє 1plus1.ua.

1. Випийте чаю з імбиром. Він підвищує імунітет і досить стійкий до застуд. Краще заварити зелений чай, а імбир додати тільки свіжий. Також допомогти з вірусами може і лимон.

2. Зробіть інгаляцію. У каструлю з гарячою водою додайте яку-небудь бактерицидну ефірну олію (лаванда, гвоздика, бергамот, ялівець, календула) або лікарські рослини (такі як лавровий лист, меліса, ромашка, материнка або лаванда). Якщо хтось звик користуватися старим народним способом – дихати над картоплею, звареною «в мундирі», це теж допомагає, тому звичку можна не змінювати. Інгаляції від простудних захворювань можна робити тільки в перший день хвороби.

3. Піша прогулянка або ходіння сходами. Якщо у вас немає можливості здійснювати піші прогулянки на свіжому повітрі, як мінімум походіть 5-10 хвилин сходами. Це стимулюватиме кровообіг, таким чином організму буде простіше впоратися з вірусом.

4. Провітріть приміщення та зробіть вологе прибирання. Відомо, що віруси найкраще розмножуються в нерухомому повітрі. Тому якщо регулярно провітрювати приміщення – небезпека зараження зменшується.

5. Не забувайте протирати речі, якими ви користуєтеся щодня. Заведіть звичку щодня протирати речі, якими користуєтеся не тільки ви: клавіатуру комп’ютера, телефон, столи – це допоможе зупинити поширення вірусів. І не забувайте – мікроби люблять гроші – так що мийте руки після того, як розплатитеся в магазині або знімете готівку в банкоматі.

І, пам’ятайте, гарний настрій і впевненість у власному здоров’ї – найкраща профілактика вірусів!

Перейти до вмісту