Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні запрацюють 15 вертолітних баз та центр обслуговування «Airbus Helicopters», – Арсен Аваков

Про це міністр внутрішніх справ заявив 4 жовтня під час робочого візиту до Франції. Делегація МВС відвідала завод «Airbus Helicopters», де побачила процес зборки вертольотів, а тому числі і тих, які будуть поставлені в Україну, повідомляють у Міністерстві.

«Ми вивчили досвід всіх передових країн, які мають систему авіаційної безпеки. І для себе окреслили три основні виклики – технічне переобладнання, професійна підготовка та організаційні моменти. Перше питання ми вирішили завдяки компанії «Airbus Helicopters».  Ми домовились про те, що купимо 55 вертольотів для наших потреб. Вже в цьому році перші чотири будуть в Україні. В рамках договору наші французькі партнери також допоможуть підготувати наш особовий склад. Сьогодні перші вісім пілотів вже проходять курс навчання у Франції і ми мали можливість з ними поспілкуватися і почути їхні враження», – сказав Арсен Аваков.

Арсен Аваков наголосив, що в Україні буде відкритий центр обслуговування французьких вертольотів.

«В Україні ми відкриємо центр обслуговування «Airbus Helicopters», створимо додаткові робочі місця. Попередньо, ми плануємо, що по всій країні запрацює 15 баз, де будуть розміщуватися наші вертольотні групи. Ключова знаходитиметься в Ніжині, а також вздовж кордонів України. Але вся система буде працювати як єдиний механізм»,  – сказав він.

Міністр підкреслив, що система авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС  – надзвичайно складна і потребує детального планування.

«Ця система складна, ми будемо займатися нею не один рік. Але ми і організовуємо такі робочі поїздки, щоб ознайомитись з технічними деталями. Контакт з французькою компанією передбачає, що спочатку французькі спеціалісти будуть допомагати нам в технічному обслуговуванні, але це лише до того моменту, поки ми не підготуємо своїх техніків», – підкреслив міністр.

Голова ДСНС Микола Чечоткін заявив, що ДСНС вже активно готує персонал і очікує на перші три вертольоти від французької компанії.

Крім того, представники МВС відвідали Національну базу Служби цивільної безпеки і надзвичайних ситуацій МВС Республіки Франції у місті Нім. Ця служба займається пошуковими та рятувальними операціями, а також координує пошукові заходи. Також в завдання служби входить медична евакуація, коли співпрацюючи з медичним флотом, спеціалісти цивільної безпеки надають первинну та вторинну допомогу.

Перейти до вмісту