Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

В Україні створять реєстр сертифікатів ЗНО

Міністерством освіти розроблений проект Положення про Реєстр сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання. Документ визначає процедуру ведення реєстру сертифікатів ЗНО.

Зазначений реєстр формуватиметься на підставі відомостей та даних, внесених до Єдиної державної електронної бази з питань освіти Українським центром оцінювання якості освіти, пише Освіта.ua.

Документом визначено, що реєстр сертифікатів ЗНО міститиме відомості про номер сертифікату, рік проходження зовнішнього незалежного оцінювання, а також результати учасника тестування.

Планується, що реєстр застосовуватиметься під час вступної кампанії до вишів. Зокрема,  при реєстрації електронного кабінету для подання заяв на участь у конкурсному відборі  вступник зазначатиме інформацію про власний сертифікат. У разі якщо інформація, зазначена абітурієнтом про сертифікат ЗНО, не збігатиметься з інформацією, що міститься у реєстрі, вступник не зможе завершити реєстрацію або створення електронного кабінету.

Зауваження та пропозиції до проекту Положення про реєстр сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання можна надсилати до Міністерства освіти до 26 жовтня 2018 року за адресою: [email protected].

Перейти до вмісту