Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Уляна Супрун розповіла про “ефективність” уринотерапії

Такий альтернативний метод лікування та профілактики як уринотерапія (лікування сечею) користується чималим попитом. Уляна Супрун розповіла – чи все ж варто вдаватись до такого лікування.

Про це розповіла в.о. міністра охорони здоров’я України на своїй сторінці у Facebook.

“Скажу відразу – пити, втирати, робити маски чи краплі з урини (сечі) не варто взагалі. До того ж, не існує жодного наукового підтвердження, що це має будь-яку користь для здоров’я”, – зазначила Супрун.

У світі терапія сечею має велику кількість послідовників, які вперто вірять у магічну силу цієї рідини – люди п’ють власну сечу щоденно, приймають ванни, протирають обличчя чи закапують сечу в очі.

Фанатики пропонують лікувати сечею ледь не всі хвороби – починаючи від проблем зі шкірою та завершуючи онкологічними захворюваннями. А все через те, що побутує думка, що сеча стерильна. Та це не означає, що вона чиста та безпечна для вживання. Окрім води сеча містить солі, аміак, небезпечні бактерії та інші побічні елементи.

Під час вживання сечі, власної або ж чужої, бактерії можуть потрапити в організм та спричинити проблеми з шлунково-кишковим трактом або ж спровокувати інфекційне зараження. Зокрема, вживання чужої сечі може ввести чужорідні організми у ваш кровотік, – наголосила Уляна Супрун.

Вживання сечі суттєво прискорює процес зневоднення. Окрім того, існує безліч інших безпечних способів отримати вітаміни та мінерали, слідкувати за шкірою чи лікувати хвороби. Єдиний рекомендований спосіб поводження з сечею – позбутись її у туалеті.

Перейти до вмісту