Ви тут:
Суспільство Україна 

Укрпошта та НБУ погасили поштовий блок до 100-річчя української гривні

У рамках XVI Національної філателістичної виставки «Укрфілекспо 2018» Укрпошта та Національний Банк України презентували поштовий блок «Українська грошова одиниця – гривня. 100 років».

Урочисте спецпогашення відбулося 11 жовтня в «Українському домі» за участю генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського, першого заступника Голови Національного банку України Катерини Рожкової та автора блоку Володимира Тарана.

Поштовий блок «Українська грошова одиниця – гривня» складається з двох марок – «Українській грошовій одиниці – гривні. 100 років (селянка з серпом)» та «Українській грошовій одиниці – гривні. 100 років (робітник з молотом)». Поля блоку оформлені написами «Українська грошова одиниця – гривня», «100 років», «1 березня 1918 року Українська Центральна Рада законом запровадила грошову одиницю – гривню», «Ескіз купюри дві гривні виконав Василь Кричевський, купюр 10, 100, 500 гривень – Георгій Нарбут».

XVI Національна філателістична виставка «Укрфілекспо 2018» відкрилася 9 жовтня в конгрес-центр «Український дім» та триватиме до 14 жовтня. Детальніше про програму «Укрфілекспо 2018» за посиланням.

Довідково.
Поштовий блок «Українська грошова одиниця – гривня».
Дизайн блоку та штемпеля виконав Володимир Таран.
Блок марок випущено тиражем 30 тисяч примірників, номінал кожної марки – 15 грн.
Придбати його, а також іншу філателістичну продукцію, можна у спеціалізованих точках з продажу філателістичної продукції та в інтернет-магазині.

Перейти до вмісту