Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

“Учителі року” зможуть стати тренерами, – Лілія Гриневич

Міністерство освіти готове підтримати переможців конкурсу «Учитель року», які хочуть ділитись власним досвідом та поширювати сучасні практики.

Про це сказала міністр Лілія Гриневич під час зустрічі з переможцями та лауреатами конкурсу «Учитель року – 2018», пише Освіта. ua.

«Зустріч з педагогами-практиками традиційно є можливістю почути про реалізацію освітньої реформи зсередини. Ваша об’єктивна оцінка новітніх методик та сучасного освітнього середовища допомагає нам вдосконалювати систему освіти і підвищувати її якість. Коли я бачу учителів, як ви, у мене відроджується надія, що ми зробимо реформу швидше, ефективніше. Ми зацікавлені в таких активних, світлих і професійних учителях, як ви», – наголосила Гриневич.

Під час зустрічі учасники обговорили питання підвищення якості вивчення української та іноземних мов, комунікативних методик, що допоможуть першачкам Нової української школи швидше адаптуватися до навчання. Також міністр і освітяни обговорили питання підготовки молодих учителів у вишах, підвищення інтересу школярів до фізичної культури, збереження здоров’я дітей тощо.

Лілія Гриневич наголосила, що саме вчителі-переможці та лауреати конкурсу «Учитель року» могли б стати тими, через кого поширюватиметься важлива інформація, у зв’язку з чим вона доручила залучати їх до підготовки матеріалів для підвищення кваліфікації вчителів.

Перейти до вмісту